Een bookmaker, wat doet die precies?

Een bookmaker, wat doet die precies?

Een bookmaker is iemand die sportweddenschappen mogelijk maakt. Deze persoon bepaalt de weddenschappen en de winkansen hiervan, waardoor jij weddenschappen af kunt sluiten. Deze sportweddenschappen zijn zeer uiteenlopend; je kunt bijvoorbeeld wedden op paardenraces, honkbalwedstrijden, maar uiteraard ook op voetbalwedstrijden.

De bookmaker bepaalt de winkansen

Als een voetbalclub bovenaan staat en speelt tegen de club die onderaan staat, zal de winstnotering (hoeveel winst maak je ten opzichte van je inzet) klein zijn. Zet je honderd euro in, dan krijg je voor deze weddenschap bijvoorbeeld honderdtien Euro terug. Andersom kun je natuurlijk ook honderd Euro inzetten dat het gelijkspel wordt, in dit geval krijg je bijvoorbeeld honderddertig Euro als dit ook daadwerkelijk gebeurt. De bookmaker bepaalt de winkansen, jij bepaalt de weddenschap waar je voor wilt gaan.

Bookmaker biedt verschillende weddenschappen aan

Je kunt gaan voor klassieke sportweddenschappen, denk hierbij aan welk paard gaat winnen of welke voetbalclub gaat winnen. Maar er zijn ook hele andere weddenschappen af te sluiten. Welke speler raakt geblesseerd? Wie krijgt er een rode kaart? Welk paard wordt er laatste tijdens een race? Wordt er voor de dertigste minuut een penalty gegeven in een handbalfinale? Zeker als je bepaalde sporten intensief volgt, kun je hier best leuk geld mee verdienen. Bijvoorbeeld als je de trainingen live volgt van clubs en je weet dat een bepaalde speler in topvorm is, kun je deze kennis natuurlijk prima inzetten. Bij de bookmakers vind je leuke weddenschappen met vaak ook erg interessante winkansen. Zeker in het geval van bijvoorbeeld het geven van een rode kaart aan een speler. Als je een dergelijke weddenschap goed hebt, kun je er serieus geld mee verdienen. De bookmaker biedt de verschillende weddenschappen aan, aan jou om te kiezen voor welke je wilt gaan.

Bookmaker historie

De term ‘bookmaker’ komt uit Engeland en is afkomstig uit de paardensport. In de paardensport werd er vroeger al flink gegokt en was er behoefte aan iemand die het centraal ging regelen. Later waaide het principe van de bookmaker over naar andere sporten. Tegenwoordig vindt er heel veel online plaats als het gaat om sportweddenschappen. Je kunt op internet verschillende online bookmakers vinden, waar jij een sportweddenschap af kunt sluiten. Waag jij ook een gokje?